Η αρθροσκόπηση ισχίου σε υψηλού επιπέδου αθλητές του baseball | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Η αρθροσκόπηση ισχίου σε υψηλού επιπέδου αθλητές του baseball

Σε πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία στο περιοδικό The Journal of Αrthroscopic and Related Surgery πραγματοποιήθηκε μία αναφορά στα αποτελέσματα της αρθροσκόπησης ισχίου σε υψηλού επιπέδου ασθενείς του baseball, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις κλίμακες αξιολόγησης και από την επιστροφή των αθλητών στην αθλητική δραστηριότητα.

Η μέθοδος της μελέτης συνίστατο στην εκτίμηση ασθενών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αρθροσκόπηση ισχίου και οι οποίοι εκτιμήθηκαν προοπτικά με την κλίμακα αξιολόγησης τύπου Modified Harris Hip Score. Οι αρθροσκοπήσεις ισχίου έγιναν σε μία περίοδο 12 ετών και ταυτοποιήθηκαν 44 ισχία σε 41 ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για δύο χρόνια.

Μεταξύ των 41 ασθενών, ο μέσος χρόνος παρακολούθησης ήταν 45 μήνες και η μέση βελτίωση της κλίμακας αξιολόγησης Modified Harris Hip Score ήταν 13 βαθμοί. Οι αθλητές επέστρεψαν στο baseball σε 42 από τις 44 περιπτώσεις και σε ένα μέσο χρονικό διάστημα 4,3 μηνών, ενώ το 90% από αυτούς επανέκτησε την ικανότητα να συμμετάσχει στο ίδιο επίπεδο της αθλητικής δραστηριότητας.

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι η αρθροσκοπική θεραπεία για ένα μεγάλο εύρος παθολογικών καταστάσεων του ισχίου σε υψηλού επιπέδου αθλητές του baseball μπορεί να οδηγήσει σε μία επιτυχή επιστροφή των αθλητών στο άθλημά τους και να βελτιώσει τα λειτουργικά αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].