Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα με θέμα: «Κλινική και παρακλινική εξέταση ισχίου: πράγματα που δεν εξετάζουμε και παθήσεις που δεν διαγιγνώσκονται» | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα με θέμα: «Κλινική και παρακλινική εξέταση ισχίου: πράγματα που δεν εξετάζουμε και παθήσεις που δεν διαγιγνώσκονται»

Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων 2015-2016 της Α’ Ορθοπαιδικής κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα με θέμα την κλινική και παρακλινική εξέταση ισχίου.

Στην ομιλία θα αναφερθούν οι σύγχρονοι τρόποι κλινικής εξέτασης του ισχίου, καθώς επίσης και οι σύγχρονες εξελίξεις στις απεικονιστικές εξετάσεις της άρθρωσης.

Οι παθολογικές οντότητες της άρθρωσης του ισχίου αλλά και των δομών που την περιβάλλουν, αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις έναν γρίφο για τον ορθοπαιδικό χειρουργό. Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αφορούν αθλητικές κακώσεις αλλά και συμπτωματολογία σε νέους ασθενείς, η διάγνωση μπορεί να είναι δυσχερής και ο προσδιορισμός τους βασίζεται κυρίως σε μία προσεκτική κλινική εξέταση, αλλά και σωστή χρήση των απεικονιστικών μεθόδων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι καθιερωμένες τεχνικές κλινικής και παρακλινικής εξέτασης δεν αναδεικνύουν την κλινική σημειολογία και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικές κλινικές δοκιμασίες ή συγκεκριμένες παρακλινικές μέθοδοι.

Η διάλεξη θα είναι διάρκειας 30 λεπτών και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διημέρευσης των ασθενών της Ορθοπαιδικής Κλινικής, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.00 το πρωί.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].