Εργασιακή Εμπειρία | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Εργασιακή ΕμπειρίαΜετά την αποφοίτηση από την Ιατρική Σχολή, ο Αλέξανδρος εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο αγροτικό ιατρείο Αναγέννησης Σερρών, όπου απέκτησε τις πρώτες εμπειρίες ενός αυτόνομου ιατρού στην επαρχία.

Μετά την περάτωση της υπηρεσίας υπαίθρου, ξεκίνησε το πρώτο τμήμα της εκπαίδευσής του στη Χειρουργική Κλινική του Β’ Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης "Παναγία" γνωρίζοντας τις βασικές αρχές της χειρουργικής.

Το 2001 κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό ως οπλίτης ιατρός. Κατά τη διάρκεια της θητείας του απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα ορθοπαιδικών ασθενών εργαζόμενος στο Ορθοπαιδικό Τμήμα του 496 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Το 2002 μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάστηκε ως ειδικευόμενος Ορθοπαιδικός στα νοσοκομεία Queen’s Hospital, στο Burton-on-Trent και Prince Charles Hospital στην Ουαλία, όπου έθεσε τις βάσεις της ορθοπαιδικής του εκπαίδευσης και γνώρισε το Βρετανικό σύστημα υγείας NHS.

Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στα νοσοκομεία Β’ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ "Παναγία", Άγιος Παύλος και Ιπποκράτειο. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα διατήρησε τις επαφές του με τη Μεγάλη Βρετανία, και εργάστηκε πολλαπλώς σε προσωρινές θέσεις στο Royal Orthopaedic Hospital του Birmingham.

Το 2008 πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις ειδίκευσης στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία και στη συνέχεια μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για εξειδίκευση. Εκεί εργάστηκε επί ένα χρόνο στο νοσοκομείο Wellington, με αντικείμενο την χειρουργική ισχίου και με ιδιαίτερη έμφαση στην αρθροσκόπηση ισχίου.

Ο Αλέξανδρος Τζαβέας ασκεί την ορθοπαιδική ως ιδιώτης και συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης και Mediterraneo στην Αθήνα.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].