Επιστροφή

Μαρτυρίες Ασθενών

Παπανικολάου Λεονάρδος, Ρόδος

 

«Μια πτώση σε snowboarding είχε ως αποτέλεσμα τη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου του ισχίου μου. Έπειτα από αυτό ένιωθα διαρκώς ένα τσίμπημα και σούβλισμα στο ισχίο, πόνο σε  κάθε βαθύ κάθισμα και δυσκολία στην προσπάθεια να βάλω το παπούτσι μου, να δέσω τα κορδόνια μου ή να κόψω τα νύχια των ποδιών μου.  Επιπλέον, κάθε προσπάθεια για σπορ κατέληγε σε πόνο με φλεγμονή για πολλές ημέρες και πόνο στην ορθοστασία.  

Διάλεξα τον δρ Τζαβέα από τις έρευνες και τα άρθρα του. Σαν διαδικασία το χειρουργείο ήταν εξαιρετικά ανώδυνο. Σαν αποθεραπεία χρειάστηκε 6 εβδομάδες με πατερίτσες και  φυσιοθεραπείες. Στις 12 εβδομάδες επανήλθα στη δουλειά και ξεκίνησα ελαφριά αθλητική δραστηριότητα. Στον 1μιση χρόνο μετά την αρθροσκόπηση ισχίου ήμουν σε θέση να κάνω deadlifts, squats και τρέξιμο χωρίς καμία ενόχληση, συνέχισα την πολεμική τέχνη Kyokushin και επανήλθα στο snowboard και το kitesurfing.

Σαν εμπειρία ήταν δύσκολη λόγω του μεγάλου χρόνου πλήρους επαναφοράς, αλλά ήμουν απόλυτα ενημερωμένος από τον Δρ Τζαβέα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος».

Παπανικολάου Λεονάρδος,

Δρ. Χειροπρακτικής

 

Καρρά Μαριλένα, Αθήνα

«Μετά από αθλητικό τραυματισμό στην ηλικία των 14, διαγνώστηκα με ρήξη επιχειλίου χόνδρου στο ισχίο. Ο πόνος γινόταν όλο και πιο ανυπόφορος και η κινητικότητα του ισχίου περιοριζόταν όσο περνούσε ο καιρός. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 7 χρόνια να μην μπορώ να περπατήσω.

Επισκέφθηκα τότε τον κ. Τζαβέα, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη μου αμέσως απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις μου, υποσχόμενος ότι θα μπορέσω όχι μόνο να περπατήσω, αλλά και να ασχοληθώ πάλι με αθλητικές δραστηριότητες, κάτι που δυσκολευόμουν να πιστέψω δεδομένου του πόνου και της κατάστασης του ισχίου μου. Προχωρήσαμε άμεσα σε αρθροσκόπηση ισχίου.

Έκπληκτη, μετά από περίπου 6 μήνες συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω γυμναστική και αθλητισμό, ενώ σήμερα, 9 μήνες από την επέμβαση, η κινητικότητα του ισχίου έχει πλέον πλήρως αποκατασταθεί και μπορώ να κάνω αυτά που αγαπώ ελεύθερα χωρίς πόνο ή περιορισμό.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Τζαβέα για τον επαγγελματισμό του, την κατανόηση και τη στήριξή του σε όλα τα στάδια της αποκατάστασής μου».

 

Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, Σέρρες

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο και γιατρό - θαυματοποιό - που μου χάρισε πίσω τη ζωή, μετά από αφόρητους πόνους για πολύ καιρό, μετά από αλόγιστη χρήση παυσίπονων, μετά από πολλές φυσιοθεραπείες.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανα νωρίτερα την επέμβαση που μου χάρισε πίσω τη ζωή, χωρίς καν να καταλάβω μετεγχειρητικούς πόνους!!! Σας ευχαριστώ για όλα!!!»

 

 

 

 

Μήττας Κωνσταντίνος, Αθήνα

«Εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμων. Γνωριστήκαμε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν τον επισκέφτηκα στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε αρχικά σαν  άνθρωπος και στην συνέχεια σαν επιστήμονας, μετά την αρθροσκόπηση ισχίου που μου έκανε με απόλυτη επιτυχία, στο 100%, και το υποστηρίζω αυτό διότι είμαι ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες, όπως σκι, ποδήλατο, windsurfing».

 

 

Ζερβόπουλος Βασίλειος, Θεσσαλονίκη

«Επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα πριν 1μιση χρόνο λόγω πόνου και στα δύο ισχία. Εμπιστεύθηκα τον γιατρό και προχωρήσαμε σε ολική αρθροπλαστική στο αριστερό ισχίο στο οποίο πονούσα περισσότερο.  Η ανάρρωση μου ήταν γρήγορη και μπόρεσα άμεσα να επιστρέψω στην δουλειά και την καθημερινότητά μου. Έτσι το αποφάσισα και μέσα σε 5 μήνες έκανα ολική αρθροπλαστική και στο δεξί ισχίο. Έχω κλείσει 1μιση χρόνο από την πρώτη επέμβαση κ έναν χρόνο από την δεύτερη και έχω βρει τους ρυθμούς μου. Εργάζομαι φυσιολογικά από τους πρώτους μήνες και κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει τα τελευταία 4 χρόνια. Και το σημαντικότερο δεν πονάω! 

Και όλα αυτά τα οφείλω στον γιατρό μου τον κύριο Τζαβέα Αλέξανδρο. Ευχαριστώ για την άψογη αντιμετώπιση της κατάστασης και σαν επιστήμων και σαν άνθρωπος. Όλα πήγαν όπως μας τα είχε εξηγήσει.  Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο που επιτελείτε με τον ίδιο ζήλο!!»

 

Ναϊσίδου Ανδρονίκη, Θεσσαλονίκη

«Όταν επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα είχα ήδη σοβαρό πρόβλημα με το ισχίο μου. Είχα χωλότητα (κούτσαινα) για περίπου 2 χρόνια. Προχωρήσαμε σε ολική αρθροπλαστική.

Δεν αισθάνθηκα καθόλου πόνο στην κλινική όπου έμεινα μόνο τρεις βραδιές. Στους 6 μήνες μετά την επέμβαση έκανα πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα χωρίς κανέναν πόνο. Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά δεν αισθάνομαι καν ότι είχα μία τέτοια επέμβαση. Μπορώ και περπατάω χωρίς κανένα ενόχλημα και πλέον μπορώ να κάνω τα ταξίδια που επιθυμούσα τόσο καιρό.

Με την επέμβαση αυτή η ζωή μου επανήλθε και πάλι στα φυσιολογικά της επίπεδα. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα τον κύριο Τζαβέα για την ικανότητα και την φροντίδα του».

 

Σαρηγιάννη Μαρία, Θεσσαλονίκη

«Για περισσότερο από 2 χρόνια υπέφερα από σοβαρό πόνο στο ισχίο μου.  Ο πόνος υπήρχε όχι μόνο στην τακτική αθλητική μου δραστηριότητα, αλλά ήταν έντονος και στις καθημερινές μου κινήσεις και τον ύπνο, και δεν βελτιώθηκε με φυσιοθεραπείες και φάρμακα.

Επισκέφθηκα τον γιατρό και αφού διαγνώστηκε ρήξη επιχειλίου χόνδρου προχωρήσαμε σε αρθροσκόπηση ισχίου.   Σήμερα,  τρία χρόνια μετά, δεν έχω  καθόλου πόνο, μπορώ και τρέχω, περπατάω μεγάλες αποστάσεις και αθλούμαι συστηματικά.   Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Τζαβέα και την ομάδα του για το τόσο καλό αποτέλεσμα! »

 

Διονυσία Λαλιώτη, Πύργος Ηλείας

«Σε παιδική ηλικία εμφάνισα ένα σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό ισχίο.  Πήγα σε πολλούς γιατρούς και θεώρησαν ότι χρειαζόμουν κατ’ ευθείαν ολική αρθροπλαστική και ότι δεν είχα ελπίδα να έχω το δικό μου ισχίο και να περπατάω σωστά.

Επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αρθροσκόπηση ισχίου ώστε να παρατείνουμε τη ζωή της άρθρωσης.  Ήδη έχουμε κερδίσει 7 χρόνια! Μπορώ να πω ότι ο κύριος Τζαβέας κατάφερε το ακατόρθωτο για τους άλλους γιατρούς.

Η αρθροσκόπηση ισχίου ήταν μία επέμβαση χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία ή νοσηλεία στην κλινική, και μου προσέφερε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανακούφισης από τα συμπτώματα.  Θεωρώ ότι έλαβα την καλύτερη περίθαλψη και θεραπευτική αντιμετώπιση από τον γιατρό.»

Διονυσία Λαλιώτη,

Πύργος Ηλείας

 

 

 

Roman Miller, Λονδίνο

"Η συνεργασία μου με τον Αλέξανδρο Τζαβέα ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ο Αλέξανδρος είναι ένα ευγενικό άτομο που δίνει μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και έχει πάντα επίκεντρο των στόχων του τον ασθενή."

 

Αγνή Φούκου, Θεσσαλονίκη

"Στην πολύ νεαρή ηλικία των 36 ετών υπέφερα από χρόνιους πόνους στο ισχίο, λόγω μίας σπάνιας παιδικής ασθένειας που είχα παρουσιάσει στο παρελθόν.  Επέλεξα να υποβληθώ σε ολική αρθροπλαστική ισχίου από τον Αλέξανδρο Τζαβέα, μετά από συζήτηση όπου που εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της επέμβασης και έλυσε όλες τις απορίες μου.  Από τότε η ζωή μου άλλαξε δραματικά:  πλέον δεν υπάρχει καθόλου πόνος, και αισθάνομαι και πάλι «φυσιολογικό» άτομο.  Τώρα μπορώ να κάνω τα πάντα, στην εργασία μου, και στις δραστηριότητές μου ως σύζυγος και μητέρα.  Ευχαριστώ τον γιατρό για την, τόσο θετική, συμβολή στην ζωή μου!" 

 

Αμύρσα Παυλίδου, Κοζάνη

"Μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα εμφάνισα ρήξη του επιχειλίου χόνδρου στο ισχίο.  Η κατάσταση αυτή μου προκάλεσε έντονους πόνους για περισσότερο από ένα χρόνο.  Αφού επισκέφθηκα τον ιατρό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αρθροσκόπηση ισχίου.  Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, έχω επιστρέψει σε όλες τις δραστηριότητές μου, και το ισχίο μου είναι εντελώς ελεύθερο.  Η επέμβαση αυτή με βοήθησε να αποκατασταθώ πλήρως από το πρόβλημά μου.  Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την συνολική φροντίδα του κου Τζαβέα!"   

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].