Μαρτυρίες Ασθενών | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Μαρτυρίες Ασθενών

Ξανθοπούλου Ελισάβετ, Θεσσαλονίκη

«Είμαι 28 χρονών και πριν από 1,5 χρόνο είχα ένα ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι από το οποίο προκλήθηκε συντριπτικό κάταγμα του δεξιού μου γόνατος. Είχα αφόρητους πόνους και μεταφέρθηκα αμέσως στο νοσοκομείο, απ΄όπου επικοινώνησα με τον κ. Τζαβέα, ο οποίος άμεσα προγραμμάτισε το χειρουργείο μου την επόμενη μέρα το πρωί. Καθ’ όλη τη μετεγχειρητική περίοδο είχα συνεχόμενη παρακολούθηση και καθοδήγηση από τον γιατρό σχετικά με την αγωγή μου, τις ασκήσεις για την ενδυνάμωση του γόνατός μου και τις φυσιοθεραπείες μου. Σήμερα 1,5 χρόνο μετά, το γόνατό μου είναι σε άριστη κατάσταση, μπορώ και κάνω όσα έκανα πριν το ατύχημα, γυμνάζομαι, περπατάω μεγάλες αποστάσεις και κάνω πεζοπορία ξανά! Ευχαριστώ πολύ τον κ. Τζαβέα και το φυσικοθεραπευτήριο «Μυτελούδη Αθηνά» για τη βοήθεια για την αποκατάστασή μου και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα!»

 

 

Τ. Ε. Θεσσαλονίκη« Όταν έμαθα τι συμβαίνει με τα ισχία μου δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με αυτή την κατάσταση. Δεν όριζα τα πόδια μου, ένιωθα ανάπηρη και πίστευα ότι και μετά την επέμβαση θα ζούσα με περιορισμούς και ΜΗ. Η κατάσταση μου δεν ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Μέχρι που έμαθα για την fast track ολική αρθροπλαστική ισχίου. Ρώτησα τον γιατρό μου, αν αυτά που διάβασα ισχύουν και μου τα επιβεβαίωσε. Γρήγορη ανάρρωση και το σημαντικότερο μετά την πλήρη ανάρρωση γυρίζω στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μου (περπατάω, τρέχω, χορεύω, γυμνάζομαι, κάνω βαθύ κάθισμα), δεν απαγορεύεται τίποτα. Στον γιατρό μου είχα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Χωρίς να ρωτήσω κανέναν άλλον τον εμπιστεύτηκα απόλυτα και έκλεισα την επέμβαση. Όταν βγήκα από το χειρουργείο και τον ρώτησα πως πήγε μου είπε “Πιο τέλεια δεν γινόταν” και έτσι ήταν. 

Η ανάρρωση ήταν τόσο εύκολη που δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω μόσχευμα. Η πρώτη εβδομάδα στο σπίτι ήθελε προσοχή σε κάποια πράγματα. Πόνο δεν ένιωσα ούτε στιγμή από την πρώτη μέρα της επέμβασης. Ακολούθησα τις οδηγίες του γιατρού κατά γράμμα. Πατερίτσες κράτησα  μόνο μια εβδομάδα αντί για έξι γιατί δεν ένιωθα την ανάγκη, απλά περπατούσα με προσοχή. Ένα μήνα μετά την επέμβαση πήγα και διακοπές. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ  ο γιατρός στη δουλειά του, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και στη συμπεριφορά του στον ασθενή. Τον πλησιάζει τόσο όσο, όσο πρέπει και με αξιοπρέπεια. Βέβαια ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ σε όλο αυτό ήταν και είναι ο άντρας μου Ο Γ. του οποίου είχα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση.  Είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζουν οι δικοί σου άνθρωποι και να κάνεις σωστή επιλογή ΓΙΑΤΡΟΥ.

Σε ένα μήνα θα κάνω και το άλλο πόδι ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΑ».

 

Δημανίδου Εύη, Καβάλα«Εξαιρετικός χειρουργός, υπέροχος άνθρωπος. Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε που άμεσα πρόσφερες την φροντίδα σου και το επιτυχές χειρουργείο στον πατέρα μου 87 ετών και αργότερα στην μητέρα μου 86 ετών με απόλυτη επιτυχία . Ευχαριστώ πολύ για το συνεχές ενδιαφέρον σου. Χαίρονται όρθιοι και υγιείς την ζωή τους!!»

 

 

 

Ουσταμπασίδης Σταύρος, Αλεξανδρούπολη«Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου προς τον γιατρό μου, ορθοπεδικό κ. Αλέξανδρο Τζαβέα. Ο κ. Τζαβέας με επιστημονική κατάρτιση, αίσθημα ευθύνης, αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό, απλότητα στον λόγο και κυρίως ανθρωπιά, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη μου.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης (ολική αρθροπλαστική ισχίου) είναι απόλυτα επιτυχημένο και τα στάδια της ανάρρωσης εξελίχτηκαν όπως ακριβώς μου τα είχε περιγράψει στην πρώτη επίσκεψη. Επίσης είναι πάντα δίπλα μου για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με την πορεία της υγείας μου».

 

 

Βουτσάς Δαμιανός, Τρίκαλα«Έφθασα στο ιατρείο του κ. Τζαβέα τον Οκτώβριο 2012 με πόνους στο δεξί ισχίο και δυσκολία βάδισης. Το πρόβλημά μου ήταν εκ γενετής και με το πέρασμα των χρόνων (64 χρονών) και την καταπόνηση, ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια, υπήρξε φθορά στην κεφαλή του οστού, με αποτέλεσμα διαφορά ύψους στα δύο άκρα και επιβάρυνση στο αριστερό. Εμπιστεύθηκα τον φίλο και συνάδελφό μου (και δεν το μετάνιωσα ποτέ), ο οποίος είχε πρόσφατα κάνει εγχείρηση στον ίδιο γιατρό και έτσι ήρθα σε επικοινωνία μαζί του.

Επισκέφθηκα τον γιατρό και η αμεσότητά του με κέρδισε. Η ομιλία του ήταν φιλική και οι οδηγίες του σαφείς και αποτελεσματικές. Την θετικότερη εντύπωση είχα από τον χρόνο που διέθεσε για να μου εξηγήσει το πρόβλημά μου, καθώς και τις επιλογές που είχα για την αντιμετώπισή του.

Η εγχείρηση (ολική αρθροπλαστική ισχίου) έγινε τον Φλεβάρη 2013. Καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου που ακολούθησε, ο κ. Τζαβέας ήταν «δίπλα μου» πραγματικά παρά την χιλιομετρική απόσταση που μας χώριζε. Η πλήρης κινητικότητα του ισχίου μου επανήλθε σε λιγότερο από 3 μήνες και πριν περάσουν 3,5 μήνες ταξίδεψα στο εξωτερικό οδηγώντας για πάνω από 5.500 χιλιόμετρα, και επισκεπτόμενος αξιοθέατα έκανα επίσης αρκετά χιλιόμετρα.

Ακόμη και σήμερα, όποτε τον χρειάζομαι, είναι πάντα έτοιμος να με συμβουλέψει για άλλα ορθοπαιδικά θέματα, εκτός του κύριου «πρώην» προβλήματός μου (το οποίο και δεν με απασχολεί πλέον). Γι’ αυτό κι εγώ τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον με ρωτάει σχετικά, αφού δεν είναι μόνο Επιστήμονας, αλλά και Άνθρωπος.

Ευχαριστώ γιατρέ, εύχομαι να συνεχίσεις το έργο σου με τον ίδιο ζήλο και ανθρωπιά».

 

 

Παπανικολάου Λεονάρδος, Ρόδος

 

«Μια πτώση σε snowboarding είχε ως αποτέλεσμα τη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου του ισχίου μου. Έπειτα από αυτό ένιωθα διαρκώς ένα τσίμπημα και σούβλισμα στο ισχίο, πόνο σε  κάθε βαθύ κάθισμα και δυσκολία στην προσπάθεια να βάλω το παπούτσι μου, να δέσω τα κορδόνια μου ή να κόψω τα νύχια των ποδιών μου.  Επιπλέον, κάθε προσπάθεια για σπορ κατέληγε σε πόνο με φλεγμονή για πολλές ημέρες και πόνο στην ορθοστασία.  

Διάλεξα τον δρ Τζαβέα από τις έρευνες και τα άρθρα του. Σαν διαδικασία το χειρουργείο ήταν εξαιρετικά ανώδυνο. Σαν αποθεραπεία χρειάστηκε 6 εβδομάδες με πατερίτσες και  φυσιοθεραπείες. Στις 12 εβδομάδες επανήλθα στη δουλειά και ξεκίνησα ελαφριά αθλητική δραστηριότητα. Στον 1μιση χρόνο μετά την αρθροσκόπηση ισχίου ήμουν σε θέση να κάνω deadlifts, squats και τρέξιμο χωρίς καμία ενόχληση, συνέχισα την πολεμική τέχνη Kyokushin και επανήλθα στο snowboard και το kitesurfing.

Σαν εμπειρία ήταν δύσκολη λόγω του μεγάλου χρόνου πλήρους επαναφοράς, αλλά ήμουν απόλυτα ενημερωμένος από τον Δρ Τζαβέα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος».

Παπανικολάου Λεονάρδος,

Δρ. Χειροπρακτικής

 

Καρρά Μαριλένα, Αθήνα

«Μετά από αθλητικό τραυματισμό στην ηλικία των 14, διαγνώστηκα με ρήξη επιχειλίου χόνδρου στο ισχίο. Ο πόνος γινόταν όλο και πιο ανυπόφορος και η κινητικότητα του ισχίου περιοριζόταν όσο περνούσε ο καιρός. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 7 χρόνια να μην μπορώ να περπατήσω.

Επισκέφθηκα τότε τον κ. Τζαβέα, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη μου αμέσως απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις μου, υποσχόμενος ότι θα μπορέσω όχι μόνο να περπατήσω, αλλά και να ασχοληθώ πάλι με αθλητικές δραστηριότητες, κάτι που δυσκολευόμουν να πιστέψω δεδομένου του πόνου και της κατάστασης του ισχίου μου. Προχωρήσαμε άμεσα σε αρθροσκόπηση ισχίου.

Έκπληκτη, μετά από περίπου 6 μήνες συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω γυμναστική και αθλητισμό, ενώ σήμερα, 9 μήνες από την επέμβαση, η κινητικότητα του ισχίου έχει πλέον πλήρως αποκατασταθεί και μπορώ να κάνω αυτά που αγαπώ ελεύθερα χωρίς πόνο ή περιορισμό.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Τζαβέα για τον επαγγελματισμό του, την κατανόηση και τη στήριξή του σε όλα τα στάδια της αποκατάστασής μου».

 

Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, Σέρρες

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο και γιατρό - θαυματοποιό - που μου χάρισε πίσω τη ζωή, μετά από αφόρητους πόνους για πολύ καιρό, μετά από αλόγιστη χρήση παυσίπονων, μετά από πολλές φυσιοθεραπείες.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανα νωρίτερα την επέμβαση που μου χάρισε πίσω τη ζωή, χωρίς καν να καταλάβω μετεγχειρητικούς πόνους!!! Σας ευχαριστώ για όλα!!!»

 

 

 

 

Μήττας Κωνσταντίνος, Αθήνα

«Εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμων. Γνωριστήκαμε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν τον επισκέφτηκα στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε αρχικά σαν  άνθρωπος και στην συνέχεια σαν επιστήμονας, μετά την αρθροσκόπηση ισχίου που μου έκανε με απόλυτη επιτυχία, στο 100%, και το υποστηρίζω αυτό διότι είμαι ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες, όπως σκι, ποδήλατο, windsurfing».

 

 

Ζερβόπουλος Βασίλειος, Θεσσαλονίκη

«Επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα πριν 1μιση χρόνο λόγω πόνου και στα δύο ισχία. Εμπιστεύθηκα τον γιατρό και προχωρήσαμε σε ολική αρθροπλαστική στο αριστερό ισχίο στο οποίο πονούσα περισσότερο.  Η ανάρρωση μου ήταν γρήγορη και μπόρεσα άμεσα να επιστρέψω στην δουλειά και την καθημερινότητά μου. Έτσι το αποφάσισα και μέσα σε 5 μήνες έκανα ολική αρθροπλαστική και στο δεξί ισχίο. Έχω κλείσει 1μιση χρόνο από την πρώτη επέμβαση κ έναν χρόνο από την δεύτερη και έχω βρει τους ρυθμούς μου. Εργάζομαι φυσιολογικά από τους πρώτους μήνες και κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει τα τελευταία 4 χρόνια. Και το σημαντικότερο δεν πονάω! 

Και όλα αυτά τα οφείλω στον γιατρό μου τον κύριο Τζαβέα Αλέξανδρο. Ευχαριστώ για την άψογη αντιμετώπιση της κατάστασης και σαν επιστήμων και σαν άνθρωπος. Όλα πήγαν όπως μας τα είχε εξηγήσει.  Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο που επιτελείτε με τον ίδιο ζήλο!!»

 

Ναϊσίδου Ανδρονίκη, Θεσσαλονίκη

«Όταν επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα είχα ήδη σοβαρό πρόβλημα με το ισχίο μου. Είχα χωλότητα (κούτσαινα) για περίπου 2 χρόνια. Προχωρήσαμε σε ολική αρθροπλαστική.

Δεν αισθάνθηκα καθόλου πόνο στην κλινική όπου έμεινα μόνο τρεις βραδιές. Στους 6 μήνες μετά την επέμβαση έκανα πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα χωρίς κανέναν πόνο. Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά δεν αισθάνομαι καν ότι είχα μία τέτοια επέμβαση. Μπορώ και περπατάω χωρίς κανένα ενόχλημα και πλέον μπορώ να κάνω τα ταξίδια που επιθυμούσα τόσο καιρό.

Με την επέμβαση αυτή η ζωή μου επανήλθε και πάλι στα φυσιολογικά της επίπεδα. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα τον κύριο Τζαβέα για την ικανότητα και την φροντίδα του».

 

Σαρηγιάννη Μαρία, Θεσσαλονίκη

«Για περισσότερο από 2 χρόνια υπέφερα από σοβαρό πόνο στο ισχίο μου.  Ο πόνος υπήρχε όχι μόνο στην τακτική αθλητική μου δραστηριότητα, αλλά ήταν έντονος και στις καθημερινές μου κινήσεις και τον ύπνο, και δεν βελτιώθηκε με φυσιοθεραπείες και φάρμακα.

Επισκέφθηκα τον γιατρό και αφού διαγνώστηκε ρήξη επιχειλίου χόνδρου προχωρήσαμε σε αρθροσκόπηση ισχίου.   Σήμερα,  τρία χρόνια μετά, δεν έχω  καθόλου πόνο, μπορώ και τρέχω, περπατάω μεγάλες αποστάσεις και αθλούμαι συστηματικά.   Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Τζαβέα και την ομάδα του για το τόσο καλό αποτέλεσμα! »

 

Διονυσία Λαλιώτη, Πύργος Ηλείας

«Σε παιδική ηλικία εμφάνισα ένα σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό ισχίο.  Πήγα σε πολλούς γιατρούς και θεώρησαν ότι χρειαζόμουν κατ’ ευθείαν ολική αρθροπλαστική και ότι δεν είχα ελπίδα να έχω το δικό μου ισχίο και να περπατάω σωστά.

Επισκέφθηκα τον κύριο Τζαβέα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αρθροσκόπηση ισχίου ώστε να παρατείνουμε τη ζωή της άρθρωσης.  Ήδη έχουμε κερδίσει 7 χρόνια! Μπορώ να πω ότι ο κύριος Τζαβέας κατάφερε το ακατόρθωτο για τους άλλους γιατρούς.

Η αρθροσκόπηση ισχίου ήταν μία επέμβαση χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία ή νοσηλεία στην κλινική, και μου προσέφερε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανακούφισης από τα συμπτώματα.  Θεωρώ ότι έλαβα την καλύτερη περίθαλψη και θεραπευτική αντιμετώπιση από τον γιατρό.»

Διονυσία Λαλιώτη,

Πύργος Ηλείας

 

 

 

Roman Miller, Λονδίνο

"Η συνεργασία μου με τον Αλέξανδρο Τζαβέα ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ο Αλέξανδρος είναι ένα ευγενικό άτομο που δίνει μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και έχει πάντα επίκεντρο των στόχων του τον ασθενή."

 

Αγνή Φούκου, Θεσσαλονίκη

"Στην πολύ νεαρή ηλικία των 36 ετών υπέφερα από χρόνιους πόνους στο ισχίο, λόγω μίας σπάνιας παιδικής ασθένειας που είχα παρουσιάσει στο παρελθόν.  Επέλεξα να υποβληθώ σε ολική αρθροπλαστική ισχίου από τον Αλέξανδρο Τζαβέα, μετά από συζήτηση όπου που εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της επέμβασης και έλυσε όλες τις απορίες μου.  Από τότε η ζωή μου άλλαξε δραματικά:  πλέον δεν υπάρχει καθόλου πόνος, και αισθάνομαι και πάλι «φυσιολογικό» άτομο.  Τώρα μπορώ να κάνω τα πάντα, στην εργασία μου, και στις δραστηριότητές μου ως σύζυγος και μητέρα.  Ευχαριστώ τον γιατρό για την, τόσο θετική, συμβολή στην ζωή μου!" 

 

Αμύρσα Παυλίδου, Κοζάνη

"Μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα εμφάνισα ρήξη του επιχειλίου χόνδρου στο ισχίο.  Η κατάσταση αυτή μου προκάλεσε έντονους πόνους για περισσότερο από ένα χρόνο.  Αφού επισκέφθηκα τον ιατρό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αρθροσκόπηση ισχίου.  Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, έχω επιστρέψει σε όλες τις δραστηριότητές μου, και το ισχίο μου είναι εντελώς ελεύθερο.  Η επέμβαση αυτή με βοήθησε να αποκατασταθώ πλήρως από το πρόβλημά μου.  Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την συνολική φροντίδα του κου Τζαβέα!"   

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].