Επιστροφή

Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: honeypot. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home2/alexandrostzavea/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ολική αρθροπλαστική ισχίου τύπου mini (mini total hip replacement)

Μία σχετικά νέα αντίληψη στην αρθροπλαστική του ισχίου, που κυρίως χρησιμοποιείται στη Γερμανία, είναι η ολική αρθροπλαστική τύπου mini.

Οι αρχές και ο σχεδιασμός των υλικών αυτών είναι ο ίδιος όπως και στην ολική αρθροπλαστική, με τη διαφορά ότι το μηριαίο στέλεχος είναι κατά πολύ βραχύτερο. Aυτό συνεπάγεται τη διατήρηση μεγαλύτερου οστικού αποθέματος στον αυλό του μηριαίου και καθιστά την επανεγχείρηση, σε περίπτωση αναθεώρησης (revision) ευκολότερη.


Mini ολική αρθροπλαστική ισχίου. Η πρόθεση έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της κλασικής ολικής αρθροπλαστικής, με τη διαφορά ότι ο στειλεός του μηριαίου είναι κατά πολύ βραχύτερος. Αυτό διατηρεί περισσότερο οστικό απόθεμα και κάνει μια μελλοντική επέμβαση αναθεώρησης πολύ ευκολότερη για το χειρουργό.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].