Περιπτώσεις Ασθενών | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Περιπτώσεις Ασθενών

Περιπτώσεις ασθενών

Διατροχαντήριο κάταγμα μηριαίουΑσθενής 89 ετών: άμεση οστεοσύνθεση (εντός 24 ωρών) και κινητοποίηση την πρώτη μετεγχειρητική μέρα – ιδανική αντιμετώπιση για επανένταξη στην καθημερινότητα.

Ασθενής με υμενική οστεοχονδρομάτωση του ισχίου - αρθροσκοπική αντιμετώπιση

     Η υμενική οστεοχονδρομάτωση του ισχίου είναι μία καλοήθης πάθηση με μονοαρθρική εντόπιση που όμως προκαλεί πλήρωση της άρθρωσης με πολλαπλά οστεοχόνδρινα σωμάτια.  Αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει στην εκφύλιση του  ισχίου.

    Η θεραπεία εκλογής είναι η αρθροσκοπική αφαίρεση των σωματίων και ο καθαρισμός της άρθρωσης.   Σε αυτήν την ασθενή πραγματοποιήθηκε αρθροσκοπικός  καθαρισμός και παρατηρήθηκε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων, κινητοποιήθηκε άμεσα και εξήλθε από την κλινική την ίδια μέρα.   

 

                                                              

Αρθροσκόπηση ισχίου με ταυτόχρονη λήψη κυττάρων

Τα κύτταρα θεωρούνται ένας πολύ ισχυρός ενισχυτικός παράγοντας στην αναγεννητική διαδικασία των αρθρώσεων.  Προκλινικές μελέτες έχουν δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στις χόνδρινες βλάβες των αρθρώσεων. 

Κατά τη διάρκεια της αρθροσκόπησης ισχίου υπάρχει η δυνατότητα λήψης των κυττάρων από τον μυελό του μηριαίου, χωρίς να είναι αναγκαία η λήψη τους από τη λεκάνη, ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός του λαγονίου.   Στον ίδιο χρόνο μπορεί να γίνει η έγχυση των κυττάρων στην άρθρωση του ισχίου μετά το τέλος της αρθροσκόπησης.

MΗΡΟΚΟΤΥΛΙΑΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΤΥΠΟΥ CAM

Ασθενής 56 ετών, δρομέας και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.  Προσήλθε με έντονο άλγος αριστερού ισχίου από 6μήνου.  Ο πόνος τον απέτρεπε από κάθε έντονη αθλητική δραστηριότητα.  Διαγνώστηκε με μηροκοτυλιαία πρόσκρουση τύπου cam.  Υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση ισχίου και αφαιρέθηκε η επίμαχη περιοχή (τμήμα της μηριαίας κεφαλής – αυχένα έως την επιφυσιακή γραμμή).  Μετά από ένα 3μηνο διάστημα αποκατάστασης ο ασθενής επέστρεψε σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.  Δεκαοχτώ μήνες μετά συμμετέχει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες 5Χ5, δύο φορές την εβδομάδα, με ελάχιστα συμπτώματα από το ισχίο του.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].