Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα στα Μαθήματα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα στα Μαθήματα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα
Ομιλία του Αλέξανδρου Τζαβέα

Ομιλία με θέμα "Χειρουργική διαφύλαξης του ισχίου (hip preserving surgery): πριν την ολική αρθροπλαστική" θα δοθεί από τον Αλέξανδρο Τζαβέα, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Η «χειρουργική διαφύλαξης ή διατήρησης του ισχίου (hip preserving surgery)» αποτελεί έναν νέο τομέα της χειρουργικής ισχίου σε διεθνές επίπεδο. Ο τομέας αυτός αφορά τις χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε παθήσεις του ισχίου, και ιδιαίτερα σε νέα άτομα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα και να αποφευχθεί η ολική αντικατάσταση της άρθρωσης, δηλαδή η ολική αρθροπλαστική ισχίου. Η χειρουργική διαφύλαξης ή διατήρησης του ισχίου περιλαμβάνει μία ολόκληρη γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων που στόχο έχουν να επαναφέρουν την άρθρωση του ισχίου στην αρχική φυσιολογική ανατομική της μορφή, αλλά και να αποκαταστήσουν τη σωστή εμβιομηχανική και λειτουργία της άρθρωσης. Ακόμα και σε περιπτώσεις με ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, με αρχόμενη φθορά της άρθρωσης του ισχίου, οι χειρουργικές τεχνικές διάσωσης του ισχίου μπορούν να προσφέρουν πολλά για την ανακούφιση του ασθενή από τα συμπτώματα, αλλά και την παράταση της ζωής της άρθρωσης πριν αυτή αντικατασταθεί. Οι τεχνικές αυτές συνήθως βασίζονται στην μικρής παρεμβατικότητας χειρουργική, δηλαδή αφορούν μικρές τομές και γενικότερα μικρότερου εύρους παρεμβάσεις.

Η ομιλία θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 12 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].