Επιστροφή

Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: honeypot. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home2/alexandrostzavea/public_html/includes/bootstrap.inc).

Οστεοαρθρίτιδα

Η αρθροσκόπηση ισχίου μπορεί να βοηθήσει, έως έναν βαθμό, και στις περιπτώσεις ασθενών με πρώιμη οστεοαρθρίτιδα, και κυρίως σε μικρές ηλικίες. Οι τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν την οστεοφυτεκτομή, τα μικροκατάγματα, αφαίρεση των ελευθέρων σωμάτων, την αφαίρεση της βλάβης μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης και την απόξεση των χόνδρινων κρημνών (shaving) και ευρείας θυλακοτομής για να αυξηθεί το εύρος κίνησης της άρθρωσης.


Επεμβάσεις στο οστεοαρθριτικό ισχίο. Α: αφαίρεση κεντρικού οστεόφυτου, Β: οστεοποιημένος επιχείλιος χόνδρος, Γ: μετά την απόξεση
(ΜΚ: μηριαία κεφαλή, ΚΒ: κοτυλιαίος βόθρος)

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η επιλογή των ασθενών αυτών για αρθροσκόπηση ισχίου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική από τον χειρουργό, καθώς δεν εμφανίζουν όλοι οι ασθενείς το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].