Επιστροφή

Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: honeypot. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home2/alexandrostzavea/public_html/includes/bootstrap.inc).

Τενοντίτιδα του λαγονοψοίτη

Η συμπτωματολογία από τον λαγονοψοίτη είναι σχετικά συχνό εύρημα στους αθλητές, κυρίως αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η συχνότερη πάθηση είναι η τενοντίτιδα του λαγονοψοίτη. Ο τένοντας του λαγονοψοίτη, πριν την πρόσφυσή του στον έλασσον τροχαντήρα του μηριαίου, περιβάλλεται από έναν χιτώνα μαλακών μορίων, ο οποίος προκαλεί συμπτώματα πίεσης σε περιπτώσεις φλεγμονής.


Αρθροσκοπικές εικόνες του τένοντα του λαγονοψοίτη μετά την αποκάλυψή του.

Η αρθροσκοπική θεραπεία, που λαμβάνει στο περιφερικό διαμέρισμα της άρθρωσης, στοχεύει στην αποσυμπίεση του τένοντα, με την λύση του χιτώνα γύρω από αυτόν. Σπάνια, γίνεται τενοντοτομή, δηλαδή πλήρης διατομή του τείνοντα.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].