Επιστροφή

Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: honeypot. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home2/alexandrostzavea/public_html/includes/bootstrap.inc).

Σηπτική αρθρίτιδα

Η σηπτική αρθρίτιδα είναι η λοιμώδης φλεγμονή της άρθρωσης του ισχίου και αποτελεί επείγουσα κατάσταση, καθώς επιβάλλεται η ταχεία έκπλυση και καθαρισμός της άρθρωσης ώστε να προληφθεί η καταστροφή των αρθρικών επιφανειών από τα ένζυμα των μικροοργανισμών και τους χυμικούς παράγοντες της φλεγμονή.

Η κλασική αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η ανοικτή μέθοδος, με ευρεία διάνοιξη της περιοχής και εξάρθρωση του ισχίου. Η θεραπεία μπορεί πλέον να γίνει το ίδιο αποτελεσματικά αρθροσκοπικά, όπως και στις περιπτώσεις σηπτικής αρθρίτιδας του γόνατος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει λήψη υγρού ή ιστών για περαιτέρω μικροβιολογικές ή ιστολογικές εξετάσεις.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].